CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 19, 2010

Malang dibulan Ramadhan~!!!

Dah lame tak update blog ni kan.. kalo update pon ade orang bace ke..?? kahkahkahakah...!!! Ni aku nak cite satu kejadian malang yang menimpa aku minggu lepas....

Hrmmm.... memang malang tu tak berbau kan...?? Kan best kalo ade signal ke petanda ke sebelum malang nak datang.. huhuhu...

Mase nak balik dari opis, kete aku dah tergesel ngn kete orang. adoi tensen tol.. Dah la nak cepat terus jadi lambat.. Keadaan mase tu memang jem gile.. Aku pon tak bape nak perasan kete tu, tup2 dah bergesel je. Owner kete tu ala2 poyo sikit. Naik menyampah lak aku. Mentang2 aku perempuan, die lelaki nak poyo2 lak. Dalam keadaan jem macam tu, kite kene la bertolak ansur kan, laki tu cakap die dah lepas kan 2 kete sebelum aku, dah tu ko jalan la. Kenape ko benti...??? Memang nak suruh aku langga ko la kan..?? Aku rase la, kalo die jalan mungkin tak tergesel kot. Lagi pon jalan tu ade 2 lorong, kenape die dok tengah2 lorong tu..??? Buleh pulak die mintak kat aku rm100 tok cat balik kete die. Banyak cantik muke ko..!!! jangan harap aku nak bagi. Aku tengok pon tak ko punye kerosakan. tup2 nak bayar duit kat ko..

Bile aku pikir2 balik, mungkin ade hikmah disebalik kejadian ni.. Nak marah pon tak gune, nak nangis pon tak makne nye... Benda dah jadi.. terima jela. Walaupon pahit nak ditelan.. uhuhu...




** harus memunasabahkan diri diatas kejadian tersebut...


2 comments:

...sWeeT uMi...

shida...time kejadian tu akak ada nmpk...mmg nmpk kureng skit pakcik tu huhuhu...pe pe pun sabar je la di bulan2 pose nie...menda dah jd kan huhuu...pasni hati2 okeh...

Shida Karim

tula pasal kak.. memang cara die cakap baik2 je tp x payah la nak poyo2... =D