CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 25, 2011

--> Dah boleh ke belom..?? <--

Salam sume...
Lama tak hapdet ladang ternakan ini kan.
Apa kan daya mood MALAs tu
melampau² sangat..

Sekarang ni, aku dah 5 bulan peknen.
Tengah berpikir² nak beli barang baby.
Dah boleh beli sekarang ke..??
Tapi aku rasa cam awal je lagi.
Tunggu lagi sebulan boleh..??
.. ke lagi sebulan nak bersalin..???
ish.. ish.. ishhhhh

Sekarang dah rasa baby kick²
Masa memula tu, aku tak la pasan
yang dah rasa baby gerak²
kadang² tu aku rasa macam meletup² je kat dalam ni,
kenkadang tu rasa cam angin menderu pulak..
kadang² tu kan, rasa cam blub² pulak
ahhah...
camne eh aku nak terangkan,
ermm... macam kite menyelam dalam air
kan ada buih air tu, blub.. blub..
uhuhu gitu la lebeh kurang...

Aku tak pegi scan lagi..
en. suami kata..
kalau nak scan pon, dia tak nak tau jantina baby
kalau boleh masa bersalin nanti
dia nak cakap macam ni..

eh... baby boy la...
(sambil dukung baby)
tak pon

eh... kite dapat gegirl la...
(sambil dukung baby)

ha.... gitu la impian en. suami..
Ikutkan aja la... (^_*)

Sekarang ni kan..
aku malas sangat nak masak memasak ni.
tapi bila tengok kengkawan masak²
terasa jeles pulak.
rasa cam nak masak²
tapi aku malehh..
jangan kan nak masak²
nak masak tok makan hari² tu pon
aku maleh
ni kan pulak nak masak²
cam dolu-dolu tu...????

Dah banyak melalut dah ni
sebelum aku melarat
ada la baik nya aku benti sampai sini je
ok la. babai la ye.... (^__^)




5 comments:

...sWeeT uMi...

waaaa dah 5 bulan ek shida...dah tak lama la tu hihihi...ermm tang beli brg tu tggu sebln lg kot...beli skit2 dulu then kalu rase tak cukup leh tmbh2 ...amacam (",)

MamaLuvPink

boleh beli skit2 dh...takut beli sekelepookk...sekelepookk gak kuar duit..beli benda2 yg tgh sale skang ni...tp klu ko nk beli saat2 akhir boleh aje..larat or x je...biler x larat..start lah malas nk membeli brg bb..wat checklist...

Shida Karim

uhuhu....tenkiu

mawar (^_*)

rasa macam meletup² , rasa cam angin menderu ..aduhhh, rase mcm ne tu yek =p hikhikhik

ermmm, btul jgk ckp MamaLuvPink tu, beli sket2 dulu la...kalo nk beli skali sume nnt akan tersa bnyk kos nye n if beli lmbt nnt takut awk tu xlarat nk bejlan n takut brng2 yg kt nk xde plak =)

neway xsabar nk tnggu baby awk kuar ni =)

Shida Karim

ye..ye..ye.. mawaR....

sy lg x sabar nak tggu awk nye bb.. uhuhu