CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, August 9, 2011

~~ Berbuke bersama²... ♥


Ellooo...
ni lagi satu cite yg dah basi tapi aku nak cite gak.
sabtu lepas, incik suami keje pagi,
so aku balik la rumah mak aku.
kalo nak tungu incik suami pukul 8 malam
nanti baru sampai rumah.
Lepas besahur ngan suami, tunggu die siap g keje,
aku pon tido balik... cry
Tup² bangun kul 8.45pg, adoi dah lambat dah ni
aku dah janji ngan mak aku nak g pasar,
Cecepat aku siap, terus gerak balik Beranang. eek

Sampai rumah mak, sib baik mak aku tak ngajuk.. mrgreen
then g pasar Semenyih..
lepas balik dari pasar kemas² barang sume.
petang ni nak masak ikan bakar,
so aku siapkan la segala bahan perap tok ikan tu.
bile dah siap perap ikan, then masuk peti ais razz

Tepat kul 4.30 petang, aku ngan mak
start masak..
pung pang pung pang kat dapur... thumb
akhir nye siap jugak juadah bebuke kami..
ni kire pestime la aku bebuke ngan family aku. biggrin
time ni tetibe lak rindu ♥ kat incik suami yg jauh di mata..

Dengar je azan, bace doa sume..
terus ngap...
perghhh.. nikmaaaaaattttt... bak kate upin ipin
sedap tol ikan bakar aku tuh..
ihihihii.... memang berbaloi²....
tak sia² aku masak ikan bakar tuh
sampai minyak merecik² kat tangan aku biggrin


tu ha ikan bakar aku... sedap weyyy... thumb
ni aku nak share resepi ikan bakar aku.
kali ni aku masak ikan kembung je
tapi yang besar punyeee...!!
ikan bakar kali ni, dibakar atas dapur gas saje mrgreen

Resepi ikan bakar aku biggrin

Sebijik bawang besar
3 bijik bawang kecik
2 bijik bawang putih
2 batang serai
sikit halia

Cara² nye :

Kunyit dan garamkan ikan² tu.
Blend sume bahan yg kat atas tu.
pastu letak 3 sudu sos cili
xkesah pape brand pon..
pastu perap la ikan² tu.
kalo lagi lame lagi sedap~kate orang la,
bukan kate saye mrgreen
dah perap pastu bakar la...
pas bakar pe lagi...?
ngap laaaa... razz

ni la hasil nye...
setelah disiram ngan kuah kicap
nyum...nyum.. razz



4 comments:

yatt

telan air liur tgk ikan bakar ko pepagi buta ni shida hihi

Shida Karim

uhuhuhu...
ce buat kak... shedap sgtttt

~Bila Diary Berbicara~

Fuh!!! meleleh...edap o0o0o0 ikan bakor..

Tak leh jadik nih, kena buat jgak nie..hehe dongki punyer psal..

Curi resipi yer..kira halal lah haha..

Shida Karim

memang sedap ponn... meh ler cube.
xde makne nye curik.. sharing is caring
ihihi :D