CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 4, 2011

Kronologi 2 line....~~~!! last part

Ni entry sambungan ye...

Dalam masa aku 'pregnant' ni,
memang kena selalu berjaga-jaga la kan..
Makan kena jaga
perangai kena jaga..
pokok nya sume kena berjaga-jaga...

Dalam masa ni jugak
aku tak nak pikir yang aku tengah pregnant.
Banyak aku pikir masa ni..
tu la... ni la...

Kalau korang nak tau,
aku masih lagi belum percaya yang aku ni pregnant.
Suka, memang la suka
tapi aku takut jadi duka pulak..

Oleh sebab aku masih lagik
was-was..
15-02-2011 / Selasa
Aku pegi check kat Poliklinik An-Nisa.
Memula nak pegi kat Klinik Jameaton tu, tapi tutup lak.
Yela masa tu pon, cuti Maulidur rasul.
memang la tutup kan..
Tapi nasib baik Poliklinik An-Nisa tu buka,
Gi la check kat situ.
Check UPT je..
result sama ----

POSITIF


Masa tu hati ni dah berbunga-bunga riang dah...
Doktor tu siap bagi due date lagi
02-10-2011
kandungan baru 7 minggu,
aku nak scan tapi doktor tu
cakap baby kecik lagi.
Kalau nak scan datang lagi 2 minggu...

Tapi.....
Ada tapi lagiiiii....
Aku ni gila la agaknya...
Aku still takut lagi..
Was-was lagi....

Last-last suami aku nak bawak pegi
Klinik Jameaton untuk scan
samada aku ni pregnant ke tak....
Sebab dia dah malas nak dengar aku
cerita pasal kandungan anggur dengan kandungan kosong tu,
Suami aku janji nak bawak 26-20-2011 nanti..
Ok aku sabar.....

Sekali lagi gila aku datang...
aku beli lagi pregnancy test..
aku test lagi...


3rd UPT
26-02-2011 / Sabtu @ 3.41 petang

Result ----

POSITIF!!!

Ni adalah kali terakhir aku buat UPT.
Sebab lepas tu, aku dah gi klinik untuk buat ultrasound..

Masa on the way gi klinik tu
macam-macam rasa ada..
takut..seram..gerun..nak muntah..nak berak
sume ada.....
gila kentang aku takutttt...!!!!

Lepas buat ultrasound
aku dah boleh tidur malam dengan nyenyak nya..
tanpa bermimpi mandi kat swimming pool lagi
uhuuhuu....

Lepas ni aku dah boleh update blog pasal baby....
Lepas ni aku dah boleh survey barang-barang baby...
yeahhhhhhh...!!!
Alhamdulillah....
Syukur sangatttt...



26-02-2011 / Sabtu @ 5.00 petang
baru 9 minggu





2 comments:

Rose Emely

happy happy jugak shidot....yg penting kena jg diri elok2. jangan nak renyah byk sangat! aku rotan ko nanti...!!!

Shida Karim

uuhuhu....
iyo lysot..
tenkiu teman aku td..!!