CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 5, 2011

~~ Dah itu rezeki aku ~~

Wah..wah..wahhhh...
tak tahan tengok tajuk entry nih
bukan pe, saje nak berkongsi cerita..

Aku penah terbace pasal akar siti fatimah dari blog kak lieya
pastu berangan² la nak memiliki si akar tu..
orang cakap benda tu ade kat Mekah je kan,
nak carik orang gie Mekah pon tak de..
ish..ish..
dah hampa dah time ni..
pujuk je la hati ni
kalau de rezeki, ade la..
kalau tak de, tak pela...
tapi dalam hati nak jugak benda nih.

Aku bertanye kat kengkawan aku..
sambil² search dalam internet
mane tau de jual online lak kan..
tup tup kan..
memang betul ade...!!!
kawan aku yang jumpe..
ihihihi
mase ni ati dah gumbira dah..
mase aku tengah dok belek² gambar akar tu,
datang pulak si kakak nurse ni
die tanye "ape tuh..?"
aku pon cite la dari A sampai Z..
bla..bla..bla..bla...
dah tu die dengan semangat juang yang tinggi nye berkate
"ala tak payah beli, akak ade, nanti akak bagi.."
mase ni aku dah cam nak nangis dah
tak sangke akar tu akan jadi milik aku..
alhamdulillahhhh....

Tu aku pikir, kalau dah rezeki kite,
memang akan jadi milik kite jugak..
Pape pon aku bersyukur sangat..
pada yang memberi, terima kaseh banyak²...
akan ku simpan akar tu sampai ke anak cucu..
aminnnnnnnnn...

ni la rezeki aku tu....
alhamdulillahhhh

4 comments:

mawar (^_*)

alhamdulillah...tu ar dinamakan rezeki mak buyung =)

ishhh...tnggl bape bln je lg bb nk kuar...xsabar nye (^_^)

mysha

dIk oii naPerla ko TaK minTAk kAt akak ni ha.. aKAK ada jER spARe akAr nih

Shida Karim

aien ~ skang dah 7bln... +/- 3bln lgik..!!

kak sha ~ i x tau u ade..uhuhuh

mawar (^_*)

brng2 baby dh beli ke?? seronok nye nk dpt baby (*_*)

ehh...nnt free kol sy jap ehh..ade hal sket ni (*_*)