CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 7, 2011

~~ Kejadian naik Ambulans ~~

Salam sume...
aku nak cite nih..
kejadian aku naik ambulans g hospital serdang
ahaha..

Cerita bermula dari..

27-06-2011 isnin :-
minggu ni suami aku keje malam, so aku sensorang jela kat rumah.
lepas maghrib tu, aku masakla... ngam² pukul 8 aku rase sakit kat dada aku
sakit sangat.... aku masuk bilik terus amik hanpon ngadu kat incik suami
ngadu punye ngadu... dia suh aku baring, banyak rehat.
sib baik aku dah selesai masak. aku pon baring la sambil tengok berita...
dalam 8.30malam sakit tu reda.. aku pon dah boleh bangun..
mase ni aku dah tak tunggu ape, masuk bilik terus tido jela..
nak buat pe lagi kan, awak tido sensorang..!!

28-06-2011 selasa :-
malam ni aku rase sihat je.. aku buat la keje cam biase
masak pe sume... malam ni aku tido cepat, pukul 9 lebeh
dah tido dah... tup.. tup.. kul 2.40 pagi gitu, aku terjage
sakit tu datang lagikk... berpeluh² aku menahan sakit tu
Allah je tau sakit tu cmne... aku rase cm dah setengah nak mati dah.
aku tipon la incik suami bagitau yang aku sakit..
dia suh aku rilek.. tido dengan bantal tinggi kat kepala..
aku ikot je cakap dia.. pastu aku mesej dia lagi cakap sakit tu tak reda²
pastu dia tanye aku "nak abg balik ke..??" aku cakap tak payahla...
aku pon kesian kat dia, dah pagi bute tu dia pulak bawak moto je
kang jadi pape kat tengah jalan sape yang susahh..???
ape yang aku nak, dia bercakap ngan aku dalam tipon je..
dah penat bercakap... aku mesej pulak adek pompuan aku
aku tau dia tak tido gi.. sampai pagi aku tak tido
dapat tido kejap dalam kul 5 camtu.. mase tu sakit ni pon dah reda dah..

29-06-2011 rabu :-
malam ni aku dah berniat nak balik umah mak aku
gpon adek aku suh balik sbb takot kalau aku sakit g.
cam biase la lepas maghrib aku masak, mase aku masak tu ok lagi,
masuk je kul 8 tetibe aku rase sakit kat dada tu..
aku dah siap nak balik dah ni..
aku pon mesej kat suami kate tak jadi balik sbb sakit tu datang lagi.
suami suh aku rehat je dulu.. aku ingatkan sakit ni kejap je, rupa nye.......... huh..!!!
dah pukul 10 pon sakit ni tak hilang² lagik² tension tol aku...
abis dah sebotol minyak cap kapak aku lumurkan kat badan aku nih
aku betol² tak tahan lagik aku mesej adek pompuan aku
pastu abang aku call pulak.. mase ni dah 2 kali aku muntah
sakit tu still tak hilang².. suami aku pulak call²
tnye dah ok ke belom... pastu dia suh minum susu.. aku pon buatla susu, minummm...
kali ni dah betol² aku tak buleh tahan sakit lagi
aku bagi mesej kat adek aku kate yang aku tak tahan sakit lagi
pastu abang aku call kate nak datang umah ngan mak aku
dia cakap kalau tak tahan sangat terus call ambulans.
pastu aku masuk bilik cube baring²... buat² pejam mata...
tak lame lepas tu, abang ngan mak aku sampai..
pastu abang aku terus mintak alamat umah aku.
nak tepon ambulans kata ehh.. aku cakap bawak jela kete aku,
abg aku cakap "ala tak payah, panggil ambulans je,
apo guno eh kerajaan bayar gaji dorang kalo tak buleh nak bawak orang sakit,
muko ko tu dah pucat dah.bak copek alamat ko"
aku dah malas nak pikir banyak aku bagi jela..
dia pot pet pot pet cakap ngn orang 999 tu...
mase ni aku muntah sekali lagi, kuar susu yang aku minum tadi
mak aku dah risau dah, sibok mencarik kain batik pulak..
yela kot² anak eh ni masuk wad lak kan..
kejap tu adek laki ngan adek pompuan aku pon sampai..
tak lame lepas tu ambulans lak sampai
aku pon turun sambil dipimpin adek pompuan aku.
mase aku g kat ambulans tu, ya Allah amalu nye aku...
satu flat tengok aku naik ambulans, mcm la torok bona..!!
malu weyyyy..... sampai je hospital serdang...
nurse² kat situ dah standby dah... merase gak aku naik wheelcha..hik³...
dorang check BP aku.. ok, normal.. dorang takot BP aku naik, sebab kalau naik tinggi
boleh dapat sawan, bile dapat sawan baby kat dalam boleh meninggal.
pastu doktor check, doktor cakap gastrik.. aku pulak cakap aku mane de gastrik
gpon aku makan jekk.. pastu doktor cakap pedih ulu hati.. pastu aku cakap aku tak rase
pedih pon, aku rase sakit kat dada.. doktor tu gelak ngan nurse² tu..
eh cam orang bangang lak aku rase kene gelak...
pastu doktor tu explain, gastrik, heartburn, pedih ulu hati tu lebeh kurang same je..
oleh sebab aku muntah dah 3 kali, aku kene masuk air.
mule2 aku tak tau aku kene masuk air, nurse tu datang terus cakap kene masuk air je.
ya Allah sakit nye mase nurse tu cucuk tangan aku...
pastu die suh rehat dulu... aku nak tido tapi mate ni tak leh nak lelap, asik teringat kat mak
aku kat luar je.. dah la kat dalam ni sejuk. mase dah masuk air ni, aku rase ok sikit. pastu doktor datang check perut, tekan² perut aku lak, dah la tangan doktor tu sejuk bile die tekan² perut aku, aku geli la...hik³... memang terase lame gile aku dalam bilik rawatan tu, boring pon ade gak
nyesal tak bawak hanpon masuk. kalau bawak buleh gak berpesbuk..
pastu kan dalam pukul 4 gitu la, aku rase sakit balik. aku bagitau la doktor. doktor suh aku rehat dulu, sementara tunggu doktor lagi satu tu. tak lame lepas tu, ade sorang nurse ni datang die cakap aku dah boleh balik, huhu... best nyeee... mase nurse tu cabut tiub air kat tangan aku tu, banyak darah aku kluar, yang aku ngeri tu tiub tu panjang rupe nye.. patutla sakitt... aku dah siap² nak balik dah, pastu doktor tu cakap aku tak boleh balik pulak.. sebab aku sakit lagi. memang aku rase sakit pon, tapi aku nak balik cepat nak tido..!! pastu aku tipu la doktor tu aku cakap dah rase ok dah. tak sakit lagi.uhuh.. doktor tu pesan kalau sakit, datang hospital cepat².. aku ye kan jek.. maka, kluar la aku dari biilik rawatan tu, muka pertama yang aku nampak, muka suami aku, tak sangka pulak die dapat datang. yela die kan keje, aku tak nak la ganggu keje die. lepas amik buku pink,ngan surat mc aku pon balik la... mak aku suh aku balik umah Beranang, takot kalau jadi pape nanti. mase on the way balik tu, kat tepi jalan aku muntah sekali lgi.. uhuh.. seb baik dah lepas hospital serdang, kalau tak, konpem mak aku suh hantar balik g hospital.. sampai je umah jam dah dekat pukul 6. aku memang tanak tunggu pe lagi, terus panjat katil tidooooo... bangun kul 8lebeh, bagitau opis aku mc..

Ni la cerita aku.. orang kata... orang mengandung ni memang macam²..
memang macam² ape nye..??
sekarang baru aku tau.. ihiihii...
serius memang aku malu naik ambulans tu
sakit bukan nye teruk pon.
mase dah naik opis, banyak yang tanye
mase tu aku malu lagi nak cite,
ha sekang dah tak mlau dah..
uhuhu....



4 comments:

puteri

lepas ni take extra carefull tau... semoga tiada apa masalah lai....

Shida Karim

ihihih.... iye kak.. meceh....

mysha

AntaRa oRg yaNg tAnya ko kAt opiS tu teRMasukla akaK kan?? hekhekhek

shiDa meRASa gLamer jaP shiDA.. lePAs nih ko naK kuAr spiTal lepAs bersaLin pun ko aKan naIk whEELcha tu.. ngeh2

dik, ko jaGa keSIhatan..utK kebaikan baBy ngaN ko juGAK..

Shida Karim

kak sha ~ ha tau x po...tula best gak naik wilcha tu, xpenat bejalan. hik³.... ye kak org ingt pesan akak. time kaseh ye