alhamdulillah... skru yg termasuk dlm tayar aku dah selamat dikeluarkan..
time kaseh byk2 pd mereka2 yg terlibat ye.. huk3...
ni la keadaan tayar selepas di operate..
ahad ritu, aku cube resepi baru.. omelet mihun.. ihihi.. nama glamur tuhh.. resepi aku amik kt myresepi, biase la website tu memang jadi inspirasi aku kalo masak tok incik Somi. incik Somi suke..sedap kate nye.. nnti leh buat lagik..
memang sedap kalo makan ngn sos..
sedap x...??? hahhah mesti la sedap
wah.... x sangke mak, nyah,.... td dapat call dr kak emah.. nak kan resepi omelet mihun ni... huhu x sangke nyahhhh....
buat kak emah, ni org tepek la resepi omelet mihun yg x seberapa ni ehh...
Bahan-bahan : (kuantiti ikot bilangan org yg nak makan, pandai2 la kome...)
- mihun / bihun
- ayam / daging cincang
- mix vegie / karot je ( cincang halus) / tomato (potong dadu)
- bawang besar ( potong dadu)
- satu kiub pati ayam ( xkesah ape brand)
- telur (ikot suke la, kalo nak byk or skit)
cara-cara :
- celur mihun / bihun dulu.. dah celur ketepikan
- panaskan minyak dlm kuali (skit je) goreng bawang besar
ngn ayam / daging cincang.
- masukkan kiub pati ayam, mix vegie / karot, kacau sampai ayam / daging masak.
- dalam mangkuk besar, pecahkan telur, godek2 skit ye..
- bile ayam / daging masak, masukkan ayam / daging ke dalam
mangkuk besar, kacau sebati...
- panaskan sikit minyak dalam kuali,
- tuangkan bancuhan tadi
- gorengla sampai masak....
- siappp...!!!!!
p/s ; jgn letak minyak byk2 tau... nti omelet ni berminyak je...
kalo nak pedas boleh masukkan lada itam ke, serbuk cili.. terpulang la...
Monday, July 19, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
dah sembuh dah lobang tayar keter ko hehehehe...eh jage2 tau parking keter...kete ellysa baru jek ilang....rupenye byk kes ilang kete kat parcel e...hati2 tau....
wah pestime lak akak tgk ommelet cenggitu....selalu buat ngan megi jek...ni bihun pun boleh yeak...caya la shidot!~
hihihi... btol ke kete lisot ilang kak.?? terkejot gak tgk fb die.
jgn kate akak, org pon pestime tgk omelet bihun. buat pon pestime gak.. bru blaja nk masak. gitu la gaye nye...
dapnyew NmpK shiDA mcm aLa-ala Murtabak lak hehehe... bagus TeruSkan uSaha menTereRkan diRI di daPor...
walla.... kak sha.. rase die xde la sedap mne.. uhuhu... bak kate mak cheq, kalo garam, aji, gula ckup insyaallah sedap la mknn tu.. =))
hehehe thks shida tuk resepi tuh...t akak nak try wat..sbb nengok kat blog shida nie rase cam SEDAP nyeeeeeee hehehehe... ;)
sila2.....sila la buat. nti dah buat bg kt sni sikit ye... =D
Post a Comment